You are here

  1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων, οι διαλέξεις του μαθήματος Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις (ΕΠ106) θα γίνονται μέσω της πλατφόρμα MS-TEAMS. Ο κωδικός για είσοδο στην πλατφόρμα (MS-TEAMS) δίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που έχει ήδη αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Οι διαλέξεις του μαθήματος  θα αρχίσουν  κανονικά την ερχομένη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Παρακαλείστε να κάνετε έγγραφή και στο site του μαθήματος στο eClass, όπου θα μπορείτε βρίσκετε πληροφορίες, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά  για την διδακτέα ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος.  

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις (ΕΠ106): Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 - Ύλη - Οδηγίες - Επείγουσα ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 του μαθήματος “Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις (ΕΠ106)”, που θα γίνουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 ώρες 11:00 – 13:00 να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass, και το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2020 στις 09:00, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Το site του μαθήματος, (για τις εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020), βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eclass.uth.gr/courses/SE_ELN_U181/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη. Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε μια ομάδα, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά.

Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να δηλώσετε έγκαιρα στο eclass, ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις, να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams και να έχετε κάνει εγγραφή στο μάθημα. Αν δεν γνωρίζετε τον κωδικό (eCODE) του συγκεκριμένου μαθήματος, ώστε να έχετε πρόσβαση στο μάθημα στο MS-Teams, θα μπορείτε να τον βρείτε μετά τον τίτλο του μαθήματος στην Ηλεκτρονική Γραμματεία ή και να τον πληροφορηθείτε από τον διδάσκοντα μέσω email.

Η εξεταστέα ύλη, θα είναι η ίδια ύλη που ζητήθηκε και στις περασμένες εξετάσεις Ιουνίου 2020 και δίνεται αναλυτικά στο πεδίο “Έγγραφα” στο site του μαθήματος στο eclass.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με την επίδειξη φοιτητικής ή αστυνομικής ταυτότητας και ο διδάσκων σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channel).

2. Σας δίνονται τα θέματα των εξετάσεων μέσω αρχείου, σε format .odt (LibreOffice) ή .docx (Microsoft Office) και μέσω του πεδίου “files” της συγκεκριμένης ομάδας (private channel) του MS-Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας.

3. Eπεξηγούνται τα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Όταν θα τελειώσετε την συγγραφή των απαντήσεών σας, θα φωτογραφίσετε με κινητό ή θα σκανάρετε τις σελίδες των απαντήσεων. Να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε png (ή jpg) format για τις εικόνες. Να μεταφέρετε τις εικόνες των απαντήσεων στο αρχείο των θεμάτων και θα τις τοποθετήσετε, με αύξουσα σειρά, σαν εικόνες μετά από τα θέματα. Tελικά βεβαιώνεστε ότι έχετε μετονομάσει το αρχείο που περιέχει τις απαντήσεις σας με το όνομά σας και το αναρτάτε στο πεδίο “files” του MS-Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Αποχωρείτε από την ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση, που απαιτείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Επίδειξη των γραπτών Ιανουαρίου 2020

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δουν και σχολιάσουν το γραπτό που παρέδωσαν στις τελικές εξετάσεις Ιανουαρίου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.00 στην Αίθουσα 5. Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση, η επίδειξη των γραπτών θα γίνει αλφαβητικά,.

Ο διδάσκων 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις:Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

https://eclass.uth.gr/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο παραπάνω  link το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις Ιανουαρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί στις διαλέξεις ήδη από την αρχή του εξαμήνου, θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο site του μαθήματος στο eclass, στα "Έγγραφα", υπάρχει το αρχείο  "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εξεταστέα Ύλη - Ιανουάριος 2020" που περιέχει αναλυτικές σχετικές οδηγίες καθώς και την εξεταστέα ύλη. Παρακαλείστε να το μελετήσετε πολύ προσεκτικά δεδομένου ότι τα θέματα των εξετάσεων θα βασίζονται στις ασκήσεις που περιέχονται εκεί. Επειδή για να διαβάσετε το αρχείο θα πρέπει να κάνετε "login" στο eclass, δίνεται και σαν συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επίσης στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο eclass.uth.gr έχουν αναρτηθεί και όλα τα θέματα προηγουμένων εξετάσεων του μαθήματος που έχουν τεθεί μέχρι τώρα από τον διδάσκοντα. Τα θέματα που θα ζητηθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα είναι παρόμοια.

Παρακαλείστε όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 14:00 - 16:00, για καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης,  να κάνετε ΑΜΕΣΑ εγγραφή στο eclass.

Στο πεδίο "Έγγραφα"  έχει πλέον αναρτηθεί  το αρχείο  "Υλικά - Τελική Εργασία" που αναφέρεται στην εργασία που έχει δοθεί και ήταν μέχρι σήμερα σε προσωρινή μορφή.  Όσοι ενδιαφέρονται για να παραδώσουν την εργασία θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά και εφαρμόσουν πιστά όλα όσα αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπάρχει στις πρώτες σελίδες της εργασίας. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, είναι ότι η Εργασία θα παραδοθεί ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάρτηση στο eclass.uth.gr, και ΔΕΝ θα εξεταστεί προφορικά.

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Αναπληρώσεις μαθημάτων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Επειδή θα πρέπει να αναπληρωθούν κάποια μαθήματα, που για διάφορους λόγους και με ευθύνη του διδάσκοντα δεν έγιναν, μαθήματα αναπλήρωσης θα γίνουν την περίοδο από 2 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2019, που είναι και η τελευταία μέρα διδασκαλίας μαθημάτων, πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Επομένως, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος επιλογής Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις για την περίοδο από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται και θα είναι αναλυτικά ως εξής:

Τρίτη

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Πέμπτη

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Γνωρίζω ότι ίσως υπάρχουν επικαλύψεις, καθώς κάποιες από τις προτεινόμενες ώρες διδασκαλίας για αναπληρώσεις μπορεί να συμπίπτουν με άλλα μαθήματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες. Για το λόγο αυτό θα είμαι διαθέσιμος και κάθε Τετάρτη 14.00 – 16.00 στην αίθουσα 5 για επίλυση αποριών και συζήτηση πάνω σε θέματα του μαθήματος.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα όπου, εκτός από τις κανονικές διαλέξεις, θα γίνεται παράλληλα και μια συνολική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και το έχουν παρακολουθήσει με άλλους διδάσκοντες, ή και όχι, θα είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Οι τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοπδήποτε εκπαιδευτικό υλικό κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μάλλον “επιβάλλεται“ να έχετε μαζί το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Kasap Safa O., "Ηλεκτροτεχνικά Υλικά - Αρχές και Εφαρμογές - 4η Έκδοση"

Ο κωδικός του βιβλίου στον Εύδοξο είναι 68374085 και η διδακτέα ύλη περιέχεται εξ ολοκλήρου σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://eclass.uth.gr/στο οποίο παρακαλείστε να κάνετε όλοι εγγραφή, αν δεν έχετε κάνει ήδη, το συντομότερο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο eclass έχουν δοθεί αναλυτικά και με προηγούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προγράμμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.


Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των Προγραμμάτων Σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στο site του μαθήματος "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε το μάθημα "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" ή και όποια άλλα από τα μαθήματα επιθυμείτε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Αλλαγή ώρας διδασκαλίας του μαθήματος

Η προγραμματισμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος επιλογής "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις", δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 16.00 - 18.00, λόγω αλλαγής από σήμερα της ώρας και της αίθουσας διδασκαλίας του μαθήματος. 

Η διδασκαλία του μαθήματος θα γίνει αυτήν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 10.00 - 12.00 στην Αίθουσα 6 για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα θα διδάσκεται και για όλο το υπόλοιπο διάστημα του Χειμερινού Εξαμήνου.
 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις Επαναληπτικές Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019 δίνονται στο συνημμένο αρχείο το οποίο υπάρχει επίσης και στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass.  Στον ίδιο ιστοχώρο υπάρχουν επίσης και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά για το μάθημα καθώς επίσης και για τις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019 μέσω του site του μαθήματος στο eclass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN168/ (απαιτείται εγγραφή).

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελική βαθμολογία Εαρινού Εξαμήνου 2019

Η τελική βαθμολογία των εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2019 έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass. Η βαθμολογία θα απασταλεί επίσημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Όποιος επιθυμεί να δει και να σχολιάσει το γραπτό του θα πρέπει να στείλει email στον διδάσκοντα στην διεύθυνση nicholas@teiste.gr 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελικές Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου  2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass έχουν αναρτηθεί οδηγίες για τις προσεχείς εξετάσεις, η εξεταστέα ύλη καθώς και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά  για  το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN168/ (απαιτείται εγγραφή). 

Για να μην υπάρξει σύγχυση από την ανάρτηση πληθώρας ανακοινώσεων παρακαλείστε όλοι να επανέλθετε και να διαβάσετε και πάλι αρκετές φορές την παρούσα ανακοίνωση πριν από τις τελικές εξετάσεις. Αν υπάρξει οποιαδήποτε  αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση και στο συνημμένο αρχείο με τις οδηγίες.  Το ίδιο αρχείο θα δίνεται επίσης και στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass.

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN156/  (απαιτείται εγγραφή).

Νικόλαος Πετρόπουλος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε): Έναρξη μαθημάτων - Επιβεβαίωση εγγραφής

Τα μαθήματα για όλες τις εργαστηριακές ομάδες του μαθήματος "Ηλεκτρονικές Διατάξεις Φασματοσκοπίας - Εργαστήριο" αρχίζουν την τρέχουσα εβδομάδα.   Καλούνται όλοι όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα να προσέλθουν το συντομότερο στο Εργαστήριο 3 την ημέρα και ώρα  που ενδιαφέρονται  για να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα  και να κάνουν  επιβεβαίωση εγγραφής στην αντίστοιχη ομάδα εργαστηρίου.

θα λειτουργήσουν οι εξής ομάδες τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες:

Διδάσκων   Ημέρα    Ώρες
Γ. Βουρβουλάκης   Δευτέρα   14 - 16
Δ. Λαμπάκης   Παρασκευή   12 - 14
Ν. Πετρόπουλος   Παρασκευή   16 - 18
Α. Καναπίτσας   Παρασκευή   18 - 20

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και  θα τηρηθεί  κανονικά παρουσιολόγιο.


                                                                                        Εκ του Εργαστηρίου Φασματοσκοπίας

 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελική συνάντηση - Απορίες - Διευκρινήσεις

Η τελική συνάντηση για να συζητηθούν απορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη του μαθήματος και να διευκρινιστεί οτιδήποτε αφορά στις τελικές εξετάσεις, θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.00 στο Εργαστήριο 3.  Είστε  όλοι ευπρόσδεκτοι!

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εξεταστέα Ύλη - Οδηγίες για τις τελικές Εξετάσεις

ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Για να μην υπάρξει σύγχυση από την ανάρτηση πληθώρας ανακοινώσεων παρακαλείστε όλοι να επανέλθετε και να διαβάσετε και πάλι αρκετές φορές την παρούσα ανακοίνωση πριν από τις τελικές εξετάσεις. Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση. Το παρόν αρχείο δίνεται και σαν συνημμένο σε pdf format για εύκολη εκτύπωση, ενώ υπάρχει επίσης και στο eclass στο πεδίο “Έγγραφα”. Μην εκτυπώσετε το παρόν αρχείο πριν από την τελική συνάντηση που θα γίνει πριν από τις εξετάσεις.

θα γίνει προσπάθεια να γίνει μια τελική συνάντηση, για να συζητηθούν απορίες, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Θα αναρτηθεί νέα ειδική ανακοίνωση που θα καθορίζει αίθουσα και συγκεκριμένη ώρα για αυτήν την τελική συνάντηση.

Τρόπος Εξέτασης: Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επιβάλλεται να έχετε υπολογιστές τσέπης (scientific calculators ) για την εύκολη πραγματοποίηση υπολογισμών. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων για υπολογισμούς, καθώς και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με αυτά.

Διδακτικό Σύγγραμμα: Είναι σημαντικό να διαθέτετε σαν βοήθημα για την τελική εξέταση μιά από τις δύο εκδόσεις του συγγράμματος που διατίθενται μέσω του συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”:

http://service.eudoxus.gr/search/#s/S.O.%20Kasap/0

1. S.O. Kasap, “Αρχές Ηλεκτρονικών Υλικών και Διατάξεων”, Δεύτερη Έκδοση, Εκδόσεις Παπασωτηρίου, Αθήνα 2004, ISBN: 978-960-7530-56-1

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 9650

2. S.O. Kasap, “Ηλεκτροτεχνικά Υλικά, Αρχές και Εφαρμογές” 3η Έκδοση, Εκδόσεις Τζιόλα, Θεσσαλονίκη 2016, ISBN: 9978-960-418-609-9

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 59386817

Εξεταστέα ύλη: Η εξεταστέα ύλη θα είναι επιλεγμένα λυμένα παραδείγματα που περιέχονται στα κεφάλαια 1 έως και 5 του διδακτικού βιβλίου, καθώς και ΟΛΑ τα φυσικά φαινόμενα και οι ορισμοί όλων των φυσικών μεγεθών που εμπλέκονται σε αυτά τα λυμένα παραδείγματα. Τα παραδείγματα αυτά είναι τα εξής,

Κεφάλαιο 1: 1.1, 1.5(1.7), 1.8(1.11)

Κεφάλαιο 2: 2.2, 2.3, 2.4(2.5), 2.5 (2.6), 2.6(2.7), 2.7(2.8), 2.8(2.9), 2.9(2.10), 2.16(2.17), 2.17(2.18), 2.18(2.19)

Κεφάλαιο 3: 3.1, 3.2, 3.3(3.5), 3.4(3.6), 3.5(3.7), 3.14(3.16), 3.20(3.24)

Κεφάλαιο 4: 4.4, 4.9, 4.10

Κεφάλαιο 5: 5.4

Οι αριθμοί των παραδειγμάτων αναφέρονται την αρίθμηση του βιβλίου της Δεύτερης Έκδοσης. Όμως όσα παραδείγματα έχουν και αριθμό μέσα σε παρένθεση, ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός το ίδιου παραδείγματος στην Τρίτη Έκδοση. Για όλα τα παραδείγματα που δεν υπάρχει αριθμός σε παρένθεση έχουν την ίδια αρίθμηση και στις δύο εκδόσεις του βιβλίου.

Στα θέματα που θα δοθούν στις τελικές εξετάσεις θα ζητηθεί να λύσετε ασκήσεις που θα έχουν τα ίδια ή ανάλογα ζητούμενα με τα επιλεγμένα λυμένα παραδείγματα του βιβλίου. Θα είναι δηλαδή ασκήσεις σχεδόν όμοιες με τα λυμένα παραδείγματα. Ουσιαστικά θα διαφέρουν κυρίως στα αριθμητικά δεδομένα αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ, πιθανόν θα διαφέρουν και στην διατύπωση των ερωτημάτων, αν και μάλλον τα ερωτήματα θα είναι στην ουσία τα ίδια με αυτά στα λυμένα παραδείγματα.

Η διαφορά θα είναι ότι στα θέματα των εξετάσεων θα σας ζητηθεί να δώσετε και κάποιους ορισμούς από τα φυσικά μεγέθη που εμφανίζονται στα λυμένα παραδείγματα ή/και να κάνετε παρατηρήσεις ή επεξηγήσεις για αυτά τα φυσικά μεγέθη. Στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσετε την μεθοδολογία του εκάστοτε λυμένου παραδείγματος και να λύσετε το ζητούμενο θέμα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να τεκμηριώνετε τις απαντήσεις όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά δίνοντας πολύ προσοχή στα τελικά αποτελέσματα έτσι ώστε να έχουν τις σωστές φυσικές μονάδες.

Σημαντικό και πολύ χρήσιμο βοήθημα στην μελέτη σας, θα είναι η ορολογία που δίνεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου και παίζει τον ρόλο περίληψης και ορισμού των φυσικών εννοιών – μεγεθών που εμφανίζονται σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου.


 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!

Νικόλαος Πετρόπουλος


 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Αλλαγή στην ώρα διδασκαλίας

Κατά την διάρκεια της τελευταίας διάλεξης του μαθήματος, που έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, συναποφασίστηκε από τον διδάσκοντα και όλους τους παρόντες να μετατεθεί  η ώρα διδασκαλίας του μαθήματος. Το μάθημα θα διδάσκεται πλέον κάθε

                                                                       Δευτέρα και ώρες 12.00 -- 14.00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο

Η αλλαγή στην ώρα διδασκαλίας θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Καλούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν δηλώσει το μάθημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους να εγγραφούν στο  μάθημα και στο eclass (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN152/) έτσι ώστε να ενημερώνονται για  βοηθητικό υλικό, σημειώσεις και ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στο eclass κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Ο διδάσκων

Νικόλαος  Πετρόπουλος

 

Υλικά Ηλεκτρονικής & Διατάξεις (Θ)-Αναβολή Μαθήματος

Το μάθημα Υλικά Ηλεκτρονικής & Διατάξεις (Θ) της Πέμπτης, 16/06/2016 & ώρα 6-8μμ αναβάλλεται και θα γίνει την Παρασκευή, 17/06/2016 & ώρα 12-2μμ.

Δ. Λαμπάκης

ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Δυνατότητα εκπόνησης εργασίας

Για το μάθημα "ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης Εργασίας, η οποία θα αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού (τελικού) βαθμού.

                                                                                                                                     Ο Διδάσκων,

                                                                                                                                      Δ. Λαμπάκης 

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις (Επιλογής) - Εξεταστέα ύλη

Στο συνημμένο αρχείο παρουσιάζεται η ύλη του μαθήματος, για τις εξετάσεις, τόσο των φοιτητών, που δήλωσαν το μάθημα στο τρέχον εξάμηνο, όσο και των «επί πτυχίω» φοιτητών.

 

Ευχές για καλή επιτυχία

Γεώργιος Τσώνος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις - Ύλη για τις εξετάσεις

Στο συνημμένο αρχείο παρουσιάζεται η ύλη για τις εξετάσεις.

 

Ο Διδάσκων

Γεώργιος Τσώνος

Υλικά Ηλκτρονικής και διατάξεις - Εξεταστέα ύλη μαθήματος

Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος: "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" καθορίζεται από την διδαχθείσα ύλη κατά τη διάρκεια των παραδόσεων, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου:

“Αρχές Ηλεκτρονικών Υλικών και Διατάξεων”, S. Kasap, Εκδόσεις Παπασωτηρίου, 2002

και κυρίως τις παραγράφους 1.1-1.4,1.12, ολόκληρο το κεφάλαιο 2, 3.2-3.8, 3.9.1, 4.1-4.3.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το μάθημα μπορείτε να με συναντήσετε την Πέμπτη, 16-01-2014, στις 14.00, στην αίθουσα 6.

 

Ο διδάσκων

Γ. Τσιγαρίδας

E-mail: gtsigaridas@teilam.gr

Yλικα ηλεκτρονικης και διαταξεις - Aνακοινωση

Στα έγγραφα θα βρείτε χρήσιμο υλικό σχετικά με το μάθημα.

Περιγραφή - Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις

Περιγραφή

Στοιχειώδεις έννοιες της επιστήμης υλικών, ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα στα στερεά, στοιχειώδης κβαντομηχανική, σύγχρονη θεωρία στερεών, ημιαγώγιμα υλικά, ημιαγώγιμες διατάξεις, κεραμικά, ύαλοι, ηλεκτρομωνοτικά, διηλεκτρικά υλικά μικροηλεκτρονικής, ενεργά διηλεκτρικά, μονωτές, θερμικές ιδιότητες, μαγνητικές ιδιότητες, οπτικές ιδιότητες, αγωγιμότητα, ηλεκτρονικές ιδιότητες μετάλλων, τεχνολογία ημιαγώγιμων διατάξεων, νανοϋλικά, νανοτεχνολογίες, επιλογή υλικών και μελέτη σχεδιασμού.

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στους φοιτητές μια εισαγωγή στις ιδιότητες, τις μεθόδους παρασκευής και κατεργασίας, και τις εφαρμογές των υλικών της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Κύρια επιδίωξη είναι η διερεύνηση των σχέσεων που συνδέουν τη δομή των υλικών με τις ιδιότητές τους και τις εφαρμογές τους στην Ηλεκτρονική. Στόχος είναι να γνωρίζει ο φοιτητής τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται ηλεκτρονικές διατάξεις αιχμής, να προδιαγράφει τα όρια των εφαρμογών τους, και τις δυνατότητες της κάθε τεχνολογίας.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

  1. Αρχές ηλεκτρονικών υλικών και διατάξεων, Kasap S.O.,Ξανθάκης Ι.,Τσαμάκης Δ. Λεπτομέρειες
  2. Επιστήμη και τεχνολογία υλικών, Callister William D. Λεπτομέρειες
  3. Αγώγιμες ιδιότητες των ηλεκτροτεχνικών υλικών, Σπύρου Νικόλαος Σ. Λεπτομέρειες
     

Βιβλιογραφία

  1. “Αρχές Ηλεκτρονικών Υλικών και Διατάξεων”, S. Kasap, Εκδόσεις Παπασωτηρίου, 2002.

  2. “Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών” W. Callister, Εκδόσεις Τζιόλα, 2004.

  3. “Αγώγιμες Ιδιότητες των Ηλεκτροτεχνικών Υλικών” N.Σπύρου, Εκδόσεις Τζιόλα, 2002.

  4. Kεραμικά –Διηλεκτρικά” Π. Πίσσης, Κ. Ράπτης, Εκδόσεις ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ, 2003.

  5. “Ηλεκτροτεχνικά Υλικά”, Κ. Καγκαράκης, Εκδόσεις ΕΜΠ, 1988.

  6. “Organic Electronic Materials”, R. Farchioni, G. Grosso, Springer Verlag, 2001.

  7. Polymers for Microelectronics and Nanoelectronics” Q. Lin, R. Pearson, J.C. Hedrick, Am. Chem. Soc. Public., 2004.

  8. “Analysis of Microelectronic Materials and Devices”, M. Grasserbauer, H.W. Werner, J. Wiley and Sons, 1995.

  9. “Microelectronic Materials”, C.R.M. Grovenor, Taylor and Francis, 1989.

  10. “The Material Science of Microelectronics”, K.J. Bachman, J. Wiley and Sons, 1995.

  11. “Future Trends in Microelectronics”, S. Luryi, J. Xu, A. Zaslavsky, Wiley-IEEE Press, 2004.